Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för mobbning – ny film av elever

/
  • Stopp! Emelie Persson, Micke Westlén och Linda Jonsson hoppas deras film om mobbning ger alla unga en tankeställare.

"Identitet iskall – en film om mobbning" är titeln på en film som tre omvårdnadselever gjort som projektarbete. På fredagkväll visas filmen för allmänheten i Torsbergsgymnasiets aula och samtidigt bjuds det på information om mobbning.

Annons

- Mobbning är ett ständigt aktuellt ämne och det finns inte så mycket film om det, säger Emelie Persson.

Hon och klasskompisarna Linda Jonsson och Micke Westlén har tillsammans producerat en faktaspäckad film där de belyser olika typer av trakasserier – verbalt, fysiskt och psykiskt – som unga kan bli utsatt för.

Filmen visar exempel på hur några oanade knapptryckningar på internet kan sluta med mobbning, till att en lärare nyttjar sin makt genom att ofreda en elev. Manuset har eleverna själva skrivit och faktat är hämtat från organisationen Friends.

- Vi har valt att belysa tre olika exempel på mobbning. Men vi har också varit noga med att visa hur man kan göra för att förhindra mobbning. I filmen får en person hjälp av sin mamma, en annan hjälp av rektorn och den tredje av polisen. Det är viktigt att visa vad som kan hända med de som mobbar, säger Linda Jonsson.

De tre kompisarna har fått mycket hjälp och stöd under filmningen och klippningen av Bengt Rosén.

Mer läsning

Annons