Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoltz till motattack

/

Kommunchefen Leopold Stoltz ser skrivelsen från tekniska förvaltningen – där personalen sluter upp bakom sin chef Torbjörn Falkeborn – som ett personangrepp på honom själv och kommunledningen.

- Man skjuter på budbäraren, säger han.

Annons

I förra veckan kritiserades kommunens fastighetsgrupp – som ingår i tekniska förvaltningen – vid ett möte i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Efter ett personalmöte på måndagen, skickade de anställda på tekniska förvaltningen en skrivelse till kommunchefen och kommunalråden Olle Nilsson Sträng (S) och Evy Degerman (C), där de sluter upp bakom sin chef och anser att han utsatts för "häxjakt".

De kräver också att kritiken mot fastighetsgruppen och tekniska förvaltningen preciseras.

- Naturligtvis kommer jag att svara på skrivelsen inom de närmaste dagarna och även delge tekniska nämnden, säger Leopold Stoltz. Jag kommer att precisera kritiken mot förvaltningen – och nu måste vi prata klartext och få upp problemen på banan.

Stoltz ser skrivelsen som ett personangrepp på honom själv och kommunalråden.

- I svaret kommer jag att ge exempel på sånt som inte fungerat, som förklarar mina ställningstaganden – och beskriva varför jag måste reagera och agera. Det finns hur mycket som helst.

Förvaltningschefen Torbjörn Falkeborn återvände på tisdagen till arbetet efter sin semester.

- Jag vet inte så mycket om vad som händer, säger han. Jag har sökt kontakt med kommunchefen och förväntar mig ett möte med honom – och till dess avböjer jag att kommentera.

Mer läsning

Annons