Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stök på krogar rapporterades

Det var stökigt på flera krogar i Bollnäs "lönelördagen" den 26 november. Det hävdar tillståndsenheten, som inlett en skriftväxling med fyra restauranger.

Annons

Nu övervägs åtgärder enligt nionde kapitlet i alkohollagen. Ytterst riskerar innehavarna indragna serveringstillstånd, men vanligen är det erinringar eller varningar som i första hand blir aktuella.

Men alkoholhandläggare Siv Lövgren betonar att svaren från restaurangerna måste avvaktas innan konkreta åtgärder föreslås.

- De har fortfarande tid på sig att ge sina versioner. Det här var ju också en lönehelg när många rör sig ute, det var lite speciellt.

Men av rapporterna framgår att det funnits flera brister. Här är en del exempel från restaurangerna:

• "En man (överviktig, skägg) satt och sov. Två vakter och en diskplockare gick förbi honom klockan 00.02 utan att reagera".

• "Ett medelålders par var på väg in. Kvinnan vinglar, snubblar, måste hålla i sig. Mannen var tydligt berusad. De fick hjälpas åt att betala inträdet".

• "En medelålders man med glasögon satt och sov med en irish coffee på bordet".

• "Det var dåligt städat på herrtoaletten. Nödutgång var blockerad av bord".

• "Flera gäster var överserverade, hade svårt att gå, fästa blicken, sluddrigt tal, ramlade omkull".

Men som för det mesta finns det nyanser i allt. Trots flera incidenter betecknas ordningen på ett ställe som god fast det var många besökare.

Uppföljningsbesök har också senare gjorts utan anmärkningar.

Besöken den 26 november skedde oaviserat.

Mer läsning

Annons