Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendium till All-Campbell

Det går minst sagt bra för Linnea Aall-Campbell från Rengsjö.

Nyligen tilldelades hon 10 000 kronor ur Hugo Alfvén-fonden och fick Zornmärket i brons för sitt fiolspel.

I höst börjar hon på Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Annons

Redan som sjuåring började Linnea Aall-Campbell spela fiol. I dag, 22 år fyllda, skördar hon frukterna av sitt tränande och sin musikaliska ådra.

Vid riksspelmansstämman i Karlstad i sommar fick hon ta emot Zornmärket i brons för sina kunskaper. Nästa år siktar hon på silver vilket innebär att hon kan titulera sig riksspelman.

I början av juli fick hon dessutom åka till Leksand för att ta emot 10 000 kronor ur Hugo Alfvén-fonden inom Kungliga musikaliska akademin.

- Det känns jättebra. För pengarna ska jag köpa en bärbar dator, säger hon enkelt.

Efter ett års påbyggnadsstudier vid Musikkonservatoriet i Falun börjar hon nämligen på Kungliga musikhögskolan i Stockholm i höst och då är datorn ett måste.

- Jag har nästan alltid spelat folkmusik och är medlem i Bollnäsbygdens spelmanslag och Lortbäckerz. Även på skolan kommer jag att koncentrera mig på folkmusiken, berättar Linnea Aall-Campbell.

Men det är inte bara henne det har gått bra för i sommar. Rebecca Delin och Fabian Modig som även de ingår i Bollnäsbygdens spelmanslag har fått 3 000 kronor vardera ur Folk och dans i Svabens stipendiefond.

Senare, vid Bingsjöstämman var det Lena Jonssons tur att uppmärksammas då fick hon Päkkos-Gustafs stipendiet på 7 500 kronor. Hon får även låna Gustafs fiol under ett år.

Mer läsning

Annons