Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendiat med själfull röst

/

På söndag 11 oktober är det åter dags för Hasselgårdstributen i Bollnäs. Då blir det konsert med årets stipendiat Sofie Norling och hennes grupp Nuaia, som under året släppt sin andra skiva ”Belong to the Moon”.

Annons

Sofie Norling kommer från Söderhamn och får ta emot stipendiet, som är på 10 000 kronor, med motiveringen ”Sofie Norling är redan en etablerad jazzsångerska/kompositör och textförfattare. Med sin vackra själfulla röst och intensiva scennärvaro förmedlar hon musiken på ett personligt och alldeles lysande sätt.”

Nuaia är en svensk-dansk grupp som bildades 2007. Förutom Sofie Norling, sångerska kompositör och textförfattare, består trion även av Köpenhamnsbaserade Mika Forsling, gitarrist/multi-instrumentalist och kompositör och Michala Östergaard-Nielsen, trumslagare och kompositör. Debutalbumet Nuaia gavs ut 2009.

Det är Bollnäs Jazzklubb som varje år sedan 1998 arrangerar evenemanget till minne av jazzlegenden Åke "Stan" Hasselgård. Han växte upp i Bollnäs och gjorde karriär som swingmusiker i Uppsala och Stockholm på 1940-talet. Efter avslutade studier reste Åke Hasselgård till USA och där blev han känd som Stan Hasselgard. Han avled i en bilolycka i USA, endast 26 år gammal.

Det blir också en andra jazzkonsert i Stormaresalen i Bollnäs kulturhus på söndag. Då framträder vokaljazzgruppen Stockholm Voices, som bildades 2012 och gav ut sin debutplatta i våras. Den sjungande kvartetten består av Gunilla Törnfeldt,sopran, Maria Winter, alt, Alexander Lövmark, tenor och Jakob Sollevi, bas. De har med sig musikerna Klas Lindquist altsax/klarinett, Mikael Skoglund piano, Svante Söderqvist bas och Calle Rasmusson trummor.

Läs mer här:

Oj så mycket musik i höst

Sju prisas för sina insatser.

Norlings nya skiva.

Mer läsning

Annons