Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startar ny krog vid Renshammar

/
  • Cathrine Palmcrantz (till vänster) äger Renshammars fastighet. Nu får hon ägarna av Kilafors herrgårds nuvarande restaurangrörelse, Jörg Lehmann och Bitti Alvin Lehmann, som hyresgäster. De senare är bosatta i Flor, Mo.

I två år har Jörg Lehmann och Bitti Alvin Lehmann arrenderat restaurang och hotell vid Kilafors herrgård. Men nu är det dags för flytt.

Ny adress blir den gamla lagmansgården Renshammar i Bollnäs.

Annons

Planerna för Renshammar blev kända under onsdagen. Jörg och Bitti Alvin Lehmann räknar med att köra igång i Bollnäs i mars, eventuellt med en del bokningar redan i februari.

Men de fortsätter driften vid Kilafors herrgård till årsskiftet och kommer att servera julbord där som vanligt.

- Det restaurangkoncept som vi tar med oss till Renshammar är i stort sett det vi haft på herrgården. Det blir mycket lokalproducerat i köket, säger de.

Genom flytten hoppas de få bättre förutsättningar för en gourmetrestaurang.

Bitti Alvin Lehmann framhåller miljön vid Renshammar. 1700-talsgården intill riksväg 50 är byggnadsminnesförklarad sedan tidigare. Lokalerna hyr de av Cathrine Palmcrantz, som bor kvar i gårdens östra flygel.

- Det är en unik byggnad och väggmålningarna i den gamla tingssalen ger en speciell atmosfär. Vi tände på det här direkt, säger krögarparet..

Men för Kilafors herrgård får förstås förändringarna konsekvenser.

Fastighetsägaren där, Per Linell, tänker inte hålla öppet i egen regi.

- Nej, den dagliga verksamheten kommer att stängas. Däremot blir det möjligt att även i fortsättningen hyra lokalerna för fester, men då tar vi in maten via catering. Slutna sällskap, företag och liknande, kan också boka enbart lokalerna, säger han.

Mer läsning

Annons