Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal en deodorant för 33 kronor – häktades för sex brott

Det började med ett snatteri av en deodorant, men inom kort var mannen även misstänkt för bland annat misshandel, olaga hot och brott mot knivlagen.

Annons

Den man i 25-årsåldern som på fredagen blev påkommen med att snatta på Ica Kvantum i Bollnäs och som gjorde motstånd när han greps har häktats på sannolika skäl av Gävle tingsrätt.

Läs mer: Snatteri eskalerade – man anhållen för misshandel och våld mot tjänsteman

Mannen hade tagit en deodorant värd 32.90 kronor. När han konfronterades av butikskontrollanten ska han ha blivit våldsam – han ska ha slagit och sparkat kontrollanten och en person till i personalen. Han ska dessutom ha gjort motstånd mot poliserna när de anlände och inne i butikens kontor ska han ha hotat med att han skulle skjuta flera personer. Mannen visade sig dessutom vara beväpnad med kniv.

Läs också: Polisen granskade makrilltjuv – hittade stöldgods från dödsbo

På söndagen häktades mannen på sannolika skäl av Gävle tingsrätt. Han är misstänkt för misshandel, snatteri, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen och olaga hot i två fall – ett på Ica och ett i Täby vid ett tidigare tillfälle. Åtal ska vara väckt senast den 29 december.

Mer läsning

Annons