Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sport In bygger ut - på gatan

/
  • Krögaren Nicklas Sjöberg har haft ett hektiskt dygn inför öppnandet av den nya uteserveringen. Bilden togs på torsdagseftermiddagen.

Det blir en ny, tillfällig trafiklösning på Gamla Järnvägsgatan i centrum, när krogen Sport In utökar sin uteservering till hela gatans bredd under sommarsäsongen.
- Jag är helnöjd, säger ägaren Nicklas Sjöberg.

Annons

Häromdagen kom beslutet från kommunens alkoholhandläggare om serveringstillstånd för alkohol på den tillfälliga uteserveringen utanför Sport In. Serveringen får ske på kvällstid onsdag–söndag samt på Grillnatta den 26 juli – som är en måndag.

Gatumarken för uteserveringen upplåts av kommunens tekniska förvaltning, fram till den 30 september.

- Kommunen har varit fantastisk, säger Nicklas Sjöberg. Trafikingenjören har hittat en lösning, där åtta parkeringsplatser på andra sidan gatan används för att leda trafiken förbi uteserveringen. Så nu får vi en stor och rymlig uteservering på ungefär 70 kvadratmeter – tre gånger så stor som tidigare.

Den tillfälliga trafiklösningen innebär att bilarna inte kan mötas på "förbifarten" vid en nya uteserveringen, som öppnas den 28 maj.

- Men bilisterna får anpassa sig och samsas, säger kommunens trafikingenjör Lars Hammar. Det är så lite trafik där att det är försumbart. Och skulle det visa sig att det ändå blir trafikkaos, så får vi hitta en lösning på det då.

Mer läsning

Annons