Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sponsorn för Bollnäs bandy köpte lyxplan

Fastighetskungen Mikael Andersson, från Kilafors, har köpt SCA:s och Sandviks lyxjet.

Annons

Mikael Andersson är känd sedan tidigare som sponsor till Bollnäs bandy och sin inblandning i planerna på en ny bandyhall. Han är uppväxt i Kilafors, men är numera skriven i Monaco och syns ofta på kontoret på Strandvägen i Stockholm.

Läs mer: Här är mannen bakom bandyhallen

Som grundare och ägare åt fastighetsbolaget Kvalitena och delägare i Gimmel Fastigheter AB, äger han idag fastigheter för 20 miljarder kronor.

Läs också: Bandyhallen invigs Grillnatta 2017

Nu har Kvalitena även köpt SCA:s, Sandviks och Industrivärldens skandalomsusade flygbolag Bromma Business Jet, rapporterar Dagens industri .

Med flygbolaget blev Kvalitena ägare till två nya privatjet av modellen Falcon 7X. För att finansiera flygplansaffären tog de ett lån på 600 miljoner kronor.

Affären har gått ganska obemärkt förbi då Kvalitena med sina ägare inte är vida känt utanför mindre fastighets- och bankkretsar.

Läs också: Bollnäs GIF-historia samlad på nätet

Mikael Anderssons kompanjon i firman, Claes Wollter, som äger 10 procent av aktierna i företaget, ställer sig inte positiv till affären. Han berättar för Dagens industri att flygplan, båtar och bilar är något man alltid förlorar pengar på.

Vi har sökt Mikael Andersson för en kommentar, utan framgång.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons