Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spicepåverkad hotade och slogs på restaurang

Det har gått två år sedan en man kom till Max hamburgerrestaurang, mordhotade personalen, flög på en av dem och utdelade slag. Nu har mannen dömts till fängelse och till att betala skadestånd.

Annons

Vid rättegången om brottet som nyligen ägde rum i Hudiksvalls tingsrätt kunde den åtalade mannen, som är i 30-årsåldern, varken erkänna eller förneka de gärningar som åklagare Bengt Rankka ställde honom till svars för. Anledningen var att mannen då hade rökt spice och druckit alkohol och därför inte hade några minnesbilder från den aktuella kvällen i september 2013.

Men de sju personer som jobbade i restaurangen och som var kallade som vittnen kunde berätta detaljerat om vad som hände. Att mannen hade varit hotfull när han kom in i restaurangen, ropat att han skulle döda dem som befann sig där och knuffat omkull en man när han sprang ut. 30-åringen slog därefter den man som han hade knuffat flera gånger, innan han sprang från platsen och inom kort greps av polis.

Den misshandlade mannen gjorde i oktober förra året en anmälan till Justitieombudsmannen om att polisen har utrett hans ärende långsamt. I domen resonerar tingsrätten kring att det gått två år mellan brotten och rättegången. Men anser att tiden som gått sedan händelsen inte är så lång att den påverkar påföljden.

Läs också: Polisanmälan blev liggande i ett år

Mannen döms därför till fängelse i två månader för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott. Han ska dessutom ge 10 000 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen och 5 000 kronor vardera till tre personer som han hotade. Han ska därutöver betala avgift till brottsofferfond, delar av ersättningen för sin advokat och för analysen av hans drogtest. Den totala summan som mannen ska betala blir närmare 29 000 kronor.

Mer läsning

Annons