Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snyggt och fint på kontoret – de vet vad som krävs

Viljan att modernisera kontorsmiljöer fick Patrik Kyller och Emmanuel Edlund att starta inredningsföretaget Epek kontor.
– Det startas många nya företag nu och vi vill att de ska skina, säger Patrik Kyller.

Annons

Det krävs mycket arbete för att starta ett nytt företag från grunden. Att göra det sida vid sida med någon som varit med i svängen länge kan underlätta en hel del.

Läs också: Nyinvigning av Buspalatset

Den sistnämnda vägen valde Patrik Kyller och Emmanuel Edlund att ta när de drog i gång kontorsinredningsföretaget Epek, som sedan årsskiftet öppnat kontor i centrala Bollnäs.

– Vi samarbetar med Inredning och design men kommer så småningom att ta över deras verksamhet, säger Patrik Kyller.

Inredning och design, som drivs av Magnus Bengtsson, har funnits sedan mitten på 90-talet och har ett väl inarbetat varumärke. När Magnus Bengtsson fick reda på att Patrik Kyller och Emmanuel Edlund ville starta ett inredningsföretag såg han möjligheten både hjälpa de in i branschen och att få de att ta över hans egen verksamhet någon gång i framtiden.

– Inom några år kommer jag att gå i pension och då ser jag hellre att de driver företaget vidare än att jag ska behöva sälja det, säger Magnus Bengtsson.

Läs också: Från idé till öppning på en och en halv vecka

Patrik Kyller och Emmanuel Edlund är tacksamma för hjälpen de får av Magnus Bengtsson men betonar att Epek kontor är verksamma inom ett bredare område än vad Inredning och design är.

– Vi sysslar inte bara med inredning utan även med maskiner och kontorsmaterial. Och så satsar vi mycket på service, säger Patrik Kyller.

Att företag i allt större utsträckning går mot att minimera sin pappersanvändning för att spara pengar och vara mer miljövänliga är ingenting de oroas över, trots att stommen i deras verksamhet kretsar kring just papper.

Läs också: Nystarter och avslut ökade under 2015

– Jag tror inte det kommer bli ett helt papperslöst samhälle. Vissa saker måste alltid finnas på papper. Och i dag kan kopieringsapparater göra så mycket mer än att bara kopiera, säger Patrik Kyller.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning