Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snell utses till ny gymnasiechef

/
  • Mikael Snell, som inom kort fyller 50 år, blir ny gymnasiechef i Bollnäs från 1 juli.

Det blir rektor Mikael Snell som får tjänsten som ny verksamhetschef för gymnasieskolorna i Bollnäs. Det är åtminstone förslaget från barn- och utbildningschef Jonny Engström.

Det som återstår är de slutliga förhandlingarna med de sju fackliga organisationerna.

Annons

MBL-förhandlingarna slutförs på torsdag i nästa vecka.

- Som jag tolkat det är vi och facken överens om utnämningen. Under den här processen har jag också haft samtal med nämndordföranden Jan Lahenkorva och vi delar åsikten att detta är en bra rekrytering, säger Jonny Engström.

Mikael Snells huvudkonkurrent om jobbet har varit Mark Boustedt, som är avdelningschef för information och kommunikation vid landstinget i Gävleborg. Även han är bosatt i Bollnäs.

Det som avgjorde till Mikael Snells fördel är hans långa erfarenhet av tjänster som skolledare.

Han har varit rektor i 12 år – de första sex vid Höghammarskolan och resten av tiden vid Torsbergsgymnasiet. Parallellt med tjänsten vid Torsbergsgymnasiet är han sedan den 1 februari också tillförordnad särskolechef.

- Bredden hos Mikael Snell väger tungt. Att ha arbetat både i det vanliga gymnasiet och i gymnasiesärskolan är givetvis extra meriterande när särskolan vid Höghammar nu tagit steget mot en gemensam organisation med Torsbergsgymnasiet och Nytorp, säger Jonny Engström, som har delegation att svara för tillsättningen.

Mer läsning

Annons