Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart juleljust i centrum

/
  • Tommy Westin och Ingemar Svensson har bråda dagar med att få julbelysningen på plats.

Efter förra årets julmörker är de nya dekorationerna på väg att sättas upp i Bollnäs centrum. Till helgen – första advent – ska allt vara klart.

Annons

På tisdagsförmiddagen startade entreprenören Lindbloms Maskin och El monteringen av den nyinköpta illuminationen för tekniska förvaltningens räkning.

Några girlanger av traditionellt snitt blir det inte. Istället sätts åtta stora stjärnor upp vid Västra Stationsgatan och fem vid Odengatan. Det blir också belysning i form av ljusslingor i träd på Långgatan, vid Byråkrattorget och intill Wilhelminapassagen. Sammanlagt handlar det om 16 träd.

Vid stadshuset, i anslutning till södra infarten, sätts diodlysande julkulor upp.

På Tingshustorget, vid Krokanen, monteras en konstgran med 3 000 små belysningspunkter.

- Nytt är också att det blir belysning i ett par träd på Gärdet och i rondellen intill ICA Kvantum, säger Ingalill Rundgren, biträdande arbetsledare vid tekniska förvaltningen.

Julbelysning i Bollnäs centrum har funnits ända sedan 1920-talet. Och sedan Bollnäs blev stad 1942 har det bara vid ett enda tillfälle hänt att den uteblivit. Det inträffade förra året, sedan Cityföretagens belysning havererat.

Nu har alltså kommunen tagit över. Årets satsning ses som en första etapp och kostnaden så här långt ligger på ungefär 250 000 kronor.

Mer läsning

Annons