Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb reaktion på överklagan

/

Överklagandet av beslutet att förhandla med Brotorgets ägare om en exploatering av torget, har fått kommunledningen att agera.

- Peter Nordebo hade rätt i sin överklagan, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S), som har kallat till ett extra sammanträde med kommunstyrelsen på måndag.

Annons

Kommunstyrelsens beslut om Brotorget-förhandlingar den 6 maj (se faktaruta) strider mot kommunallagen, hävdade journalisten och fritidspolitikern Peter Nordebo (FP) i sin överklagan i onsdags.

Nu får Nordebo rätt av kommunstyrelsens ordförande Olle Nilsson Sträng – som själv var på världsutställningen i Shanghai och inte deltog i det aktuella mötet.

- Kommunstyrelsen borde ha beslutat att föra upp frågan till kommunfullmäktige, men det blev en lapsus där, säger han. Jag tror att ingen på mötet tänkte på det – varken från majoriteten eller oppositionen. Men nu blev vi påminda, när överklagandet kom.

Innebär det att förhandlingarna inte borde ha börjat, så länge fullmäktige inte hade diskuterat frågan?

- Egentligen kan det vara så, men nu är det som det är.

Kommunalrådets tanke är att kommunstyrelsen vid ett extra sammanträde på måndag eftermiddag (före kvällens fullmäktigemöte) i princip ska fatta samma beslut som man gjorde redan den 6 maj (om förhandlingar med torgets ägare) – men i stället för "Kommunstyrelsen beslutar..." blir beslutsförslaget att "Kommunstyrelsen hemställer kommunfullmäktige besluta"...

- Sedan är det bara att hoppas att alla fullmäktigeledamöter går med på att ta upp det här som ett extra ärende på kvällen, säger Olle Nilsson Sträng.

Mer läsning

Annons