Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småstadsliv gästar Nyårskonserten

/

På nyårsdagen blir det för 28: e året i rad som Bollnäs Blås arrangerar sin traditionella nyårskonsert. Och för anda året gör man det på Kulturhusets stora scen.

Annons

I år gästas man av karaktärerna från Småstadsliv som knyter ihop programmet med mellansnack och upptåg.

- Det ska bli spännande att se vad de hittar på, säger Magnus Bengtsson i Bollnäs Blås.

Det var redan 1978 som Magnus, tillsammans med Ulf Persson och Pelle Saur kände att de växt ur Bollnäs ungdomsorkester och i stället grundade Bollnäs Blås. 1985 var det dags för den första nyårskonserten.

- Från början sneglade vi på nyårskonserterna från Wien, berättar Magnus Bengtsson. Vi ville bjuda Bollnäsborna på lite glitter och glamour tillsammans med klassisk musik.

Under årens lopp har konceptet vidareutvecklats och i dag har man en bred repertoar. De 45 musiker som sätter sig på Kulturhusets stora scen på söndag kommer att spela allt från Wienervals till rock för blåsare.

- Vi vill att alla ska få något som passar, säger Magnus Bengtsson. I år har vi allt från Wienervals till John Fogertys Rocking all over the world.

Det blir bland annat lite Strauss, svensk filmmusik, ett Björn Skifs-medley och en del Leroy Andersson.

- Tillsammans med Småstadsliv blir det en två timmar lång blandning till glädje för både öga och öra, lovar Magnus Bengtsson.

Mer läsning

Annons