Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små bostäder till budgetpris

/
  • De fyra första husen intill korsningen Edelsbergsvägen–Läroverksgatan ska stå klara redan i vår. De kan följas av minst fyra likadana hus. Dessa är den skuggade delen till vänster.
  • Bollnäs Bostäder har köpt markpartiet intill privatägda
  • Marken till höger, intill gångvägen vid Skidan, är aktuell för tio nya lägenheter. Dessa beräknas vara klara i höst och byggs också nyckelfärdigt.

Bollnäs Bostäder vill bygga nytt även för det riktigt lilla hushållet. Snart uppförs fyra nya miniradhus nära Statoil-macken på Gärdet.
De kan följas av ytterligare 14 lägenheter i närområdet. Hyran ska inte bli högre än 3 000–3 500 kronor i månaden för enrummare på 30 kvadratmeter.

Annons

Kommunala Bollnäs Bostäder har de senaste åren – efter flera års uppehåll – börjat bygga nytt igen.

Men det har handlat om främst större lägenheter i hus med så kallade kooperativa hyresrätter vid Sundsåker och Hamre gård.

Men nu ska byggandet breddas är det tänkt.

- Vi vet att det fortfarande finns en stor efterfrågan på små, billiga lägenheter nära centrum, säger bostadsbolagets vd Anders Wikström.

Företaget har beställt arkitektritade moduler från en leverantör i Lycksele. Modellen har tagits fram av Kilaforsbördige arkitekten Anders Ekström i företaget Ekström & Classon Arkitekter i Sundsvall.

Fyra av dessa hus, med mindre loft, börjar snart byggas intill korsningen Edelsbergsvägen–Läroverksgatan. Marken ligger mittemot den före detta hälsocentralen (numera Familjecentrum).

- Vi har köpt marken av kommunen och bygglovet ligger klart, säger Anders Wikström.

Fyra hus byggs i den första etappen och dessa ska finnas på plats redan i början av april. Men de kan snart följas av ytterligare minst fyra på samma område.

Men nya lågprislägenheter är också aktuella i ett område intill gångstråket mellan Skidan-huset och bostadsområdet Bonden.

Där planeras hus med ett tiotal lägenheter. I det fallet rör det sig om ettor och små tvåor.

Mer läsning

Annons