Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet för Hällbo-boa

/

Om knappa tre veckor stänger Utomhertens Lanthandel dörrarna till Hällbo-boa för sista gången. Lördag den 6 februari blir sista dagen att handla i Hällbo.

Annons

- Skulle det vara så att det finns mycket varor i lagret kan det tänkas att vi håller öppet några dagar till, säger Inge Cedergren, styrelseordförande i den ekonomiska föreningen Utomhertens Lanthandel. Men annars är det den 6 februari som gäller.

Det här bestämdes i söndags kväll vid ett medlemsmöte i föreningen. Att Utomhertens Lanthandel inte ska fortsätta att driva lanthandeln i Hällbo har varit klart länge och nu har man till sist beslutat om ett slutdatum för verksamheten.

Förhoppningen har varit att man skulle hitta någon som var villig att ta över butiken och driva den vidare i egen regi, men hittills utan framgång.

- Nej, ska jag vara ärlig har jag inte längre något stort hopp om att det ska lösa sig på det sättet, säger Inge Cedergren. Det har i och för sig varit många som hört av sig och visat intresse, flera bara den sista veckan faktiskt, men några allvarligare diskussioner har det inte lett till.

Nu ska fastigheten avyttras och mäklare har blivit inkopplade. Vad det innebär för fastighetens andra hyresgäster, två mindre företag, beror helt på eventuellt nya hyresvärdar.

Mer läsning

Annons