Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutbesiktning om tre veckor

/

Den 6 juli blir det slutbesiktning av Kulturhuset i Bollnäs – och då ska det pågående bygget i kvarteret vara klart.
Vad slutnotan slutar på, är däremot inte klart. Det är inte säkert att den senaste uppgiften på 83 miljoner kronor håller – och därför vill tekniska nämnden vänta med att begära extra anslag till projektet.

Annons

Nyligen visade det sig att de 7,7 miljoner kronor i tilläggsanslag, som kommunfullmäktige beslutade om i oktober förra året, inte kommer att räcka. Och förslaget inför teknik- och servicenämndens sammanträde på måndagen var att begära ytterligare sex miljoner för att klara fördyringarna.

Men nämndens beslut blev en återremiss av ärendet till tekniska förvaltningen, som får återkomma med en slutredovisning av kostnaderna för kulturhuset, inklusive restaurang.

Ombyggnaden av museet i samma kvarter – som fanns med i de ursprungliga planerna – ingår inte i det pågående projektet. Det gör inte heller iordningsställandet av Colliniparken (mellan museet och kulturhuset) för en miljon kronor – bland annat med en scen – som planeras nästa år.

Att det blir nödvändigt med ytterligare minst sex miljoner till det bygget, beror bland annat på att kostnader på närmare fyra miljoner – för ändrings- och tilläggsarbeten i fjol – av misstag inte kom med i sammanställningen i oktober.

Sedan dess har också ytterligare ändrings- och tilläggskostnader på en miljon kommit till – liksom 400 000 extra för snöskottning i vintras och 600 000 kronor för extrarum till kommunens turistinformation, som ska flyttas från stadshuset.

Mer läsning

Annons