Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöjd och film på Biografteatern

/

Ett lite annorlunda filmevenemang, där besökarna har chans att sticka eller slöjda både före och efter filmvisningen, det är vad som väntar på Biografteatern Kilafors den 15 mars.

Annons

Filmen som visas är den isländska Bland män och får, vars handling kretsar kring en avlägsen isländsk jordbruksdal där två bröder lever som grannar och bittra fiender. De är båda fårbönder och tävlar varje år om att vinna det prestigefyllda priset för bästa bagge. De har inte talat med varandra på över 40 år när något hemskt inträffar. Ett får tros ha drabbats av en fruktad fårsjukdom och plötsligt måste de två bröderna börja samarbeta för att rädda sina djur och hem. Oavsett vad som krävs.

Kvällen inleds med slöjdkafé där besökarna som vill har med något eget att slöjda med eller provar på något av det som hemslöjdskonsulenten har med sig. Under kvällen kommer Filtmakeriet att prata om svensk ull och både Filtmakeriet och Garnbutiken kommer ha med sig garn till försäljning.

Kvällens evenemang är ett samarrangemang med Kilafors Biografförening, Filtmakeriet Kilafors, Garnbutiken Kilafors och Region Gävleborg.

Mer läsning

Annons