Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog med hammare i huvud

Den 26-åriga Bollnäsbon visade särskild hänsynslöshet och råhet när han slog en man i huvudet med hammare. Det hävdar åklagaren som nu åtalar mannen för grov misshandel.

Annons

Det var den sista lördagen i mars som 26-åringen och en annan Bollnäsbo hade stämt träff vid raststället intill Vågen i Bollnäs. Men det blev inget trevligt möte. 26-åringen misshandlade den andre mannen genom att slå honom med en hammare i huvudet och på kroppen.

26-åringen greps i Arbrå i början av april då han krossade fönster på ett fritidshus. Huset ägs av en person som bara några dagar innan händelsen blev hotad av 26-åringens kompis. 26-åringen har suttit häktad i snart två veckor. Han kommer att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt för grov misshandel och skadegörelse.

Den misstänkte har erkänt båda brotten. Den misshandlade mannen ville efter misshandeln inte anmäla brottet och för inte talan i rättegången.

26-åringen har flera gånger tidigare dömts för brott. Redan som 17-åring dömdes han misshandel i två fall. Därefter har han dömts för ännu fler fall av misshandel, hets mot folkgrupp, skadegörelse och narkotikabrott. För drygt ett år sedan dömdes han till ett års fängelse för bland annat flera fall av misshandel.

Mer läsning

Annons