Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltsöndag med Lucia

/

Första advent det är liktydigt med skyltsöndag i Bollnäs. Och då avslöjas också vem som blir Bollnäs Lucia. Årets Lucia i Bollnäs var den 68:e i ordningen och årets Lucia blev kandidat nummer sex Emelie Westberg, 18, Växbo.

Annons

Någon direkt julstämning var svår att frammana den här novembersöndagen. Och inledningsvis var det inte mycket folk i rörelse. Men efter hand som det mörknade och julbelysningarna tändes blev det också mera fart på stan.

Ponnyridning och en tur med hästskjuts hörde till aktiviteterna. I övrigt var det som vanligt försäljning av olika produkter som knäckäpple, kolbullar, grillkorv, godis och bakverk för att nämna en del.

På tingshustrappan samlades Luciaföljet där kommunfullmäktiges ordförande Ingrid Hammarberg (FP) höll tal och placerade Luciakronan på Emelie Westbergs huvud.

Ingrid Hammarberg konstaterade att det väntar några hektiska veckor för Lucia och hennes tärnor. då de kommer att besöka daghem, skolor, institutioner, sjukhus och arbetsplatser. Och överallt kommer dom att sprida ljus och värme med sin närvaro och med sina sånger.

Varpå hon tog Luciakronan från fjolårets Lucia Matilda Mattson och placerade den på Emelie Westbergs huvud.

Mer läsning

Annons