Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöng mot sparkrav

/
  • Klagosång. Cirka 200 elever, lärare och föräldrar samlades under onsdagseftermiddagen utanför Stadshuset för en manifestation. De är oroliga för de besparingskrav som hotar skolan. Längst fram syns Kristoffer Lindberg i klass ES08.

"Om ni tar oss härifrån, det är ett studierån" sjöng Torsbergselever, lärare och föräldrar under onsdagens manifestation. Utanför Stadshuset stod politiker och lyssnade på den oro för de besparingskrav som hotar skolan.

Annons

- Vi har bjudit in oss själva för att möta politikerna, främst för att visa att vi finns. Vi kommer inte lägga oss platt och acceptera alla neddragningar i skolan. Den kommunala skolan måste vara konkurrenskraftig, säger Maria Dahlin, arbetsplatsombud för Lärarförbundet.

Drygt 200 elever, lärare och föräldrar, främst från Heden, samlades under onsdagseftermiddagen utanför Stadshuset för en manifestation. Anledningen är att ledningsgruppen på Torsbergsgymnasiet har fått i uppdrag av barn- och utbildningsförvaltningen att göra en konsekvensanalys av olika besparingsförslag. Den har fått flera lärare och elever att reagera och agera.

- På kort sikt ska förvaltningen spara omkring 50 miljoner kronor och vi kan inte göra sådana besparingar. Vi vill ha kvalitet och inte tumma på lärartätheten. Vi får hitta andra lösningar, vilka är för tidigt att säga, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S).

Mer läsning

Annons