Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjaelsö hoppar av

/

Sjaelsö Sverige AB är på väg att definitivt lämna Brotorgsprojektet i Bollnäs. Klart är också att Sjaelsö vill ha tillbaka de fyra miljoner kronor som kommunen tidigare fått i så kallad exploateringsersättning.

Annons

Olle Nilsson Sträng är försiktig i sina kommentarer, men det görs nu ändå vissa klargöranden:

Nya kontakter har tagits med andra aktörer.

Kommunen har inga planer på att genomföra galleriabygget på torget i egen regi för att sedan hyra ut.

Diskussioner pågår med Sjaelsö om tvistiga delar kring företagets köpeavtal med kommunen.

Redan i juni gjorde Sjaelsö egna förfrågningar hos andra företag om att överlåta Brotorgsprojektet.

Via mäklarföretaget Navet riktades frågor till bland annat Wådell Invest i Stocksund och Linnbro Förvaltnings AB i Bollnäs. Det bekräftades av båda företagen. Wådell Invest – via dotterbolag stor fastighetsägare i Bollnäs – har fått frågan två gånger, men avböjt.

– Vi är fortfarande inte intresserade, säger styrelseordföranden Tor Wådell.

Men även andra företag ska enligt uppgifter till tidningen ha kontaktats. Det gäller exempelvis Diös Fastigheter AB, som har sitt huvudkontor i Östersund. Diös har tidigare gjort stora satsningar i till exempel Falan-gallerian i Falun.

Sjaelsö och kommunen har jobbat vidare för att hitta en köpare av både torget och fastigheten Kringlan 5 (gamla Domus). I den senare pågår en ombyggnad som ska vara slutförd i början av nästa år. Under den här månaden och nästa öppnar Kapp-Ahl och skokedjan Deichmann nya affärer där.

Inklusive köpet av den fastigheten har Sjaelsö investerat cirka 50 miljoner kronor i byggnaden, där även Lindex tillhör hyresgästerna.

Men Olle Nilsson Strängs svar kring kommunens roll är svävande. Däremot bekräftar han att kommunen och Sjaelsö har olika tolkningar av den särskilda ersättning på fyra miljoner kronor som Sjaelsö betalade efter köpet. Ersättningen skulle täcka kommunala kostnader vid ombyggnaden av torget.

Av de 4 miljonerna använde kommunen 3,5 miljoner kronor till att lösa ut ägarna vid Pub Bells.

Mer läsning

Annons