Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"SJ-området har väldigt stora fördelar jämfört med Sävstaås"

/
  • Anders Gustafson, styrelseordförande Arenabolaget.

Även om Arenabolaget inte är involverat i de nya planerna säger styrelseordförande Anders Gustafson att han är glad över att SJ-området återigen är aktuellt för en bandyhall.

Annons

– Vi är jätteglada att man arbetar med den frågan igen. Vi har alltid drivit det alternativet och sagt att det är det bästa för bandyn och stadens utveckling, säger Anders Gustafson.

Läs mer: Bollnäs GIF avslöjar sponsor för hallbygget

Även om Arenabolaget, eller Bollnäs Arena AB som det heter egentligen, inte haft någon officiell verksamhet sedan 2012 spelade de en viss roll när kommunfullmäktige i våras skulle ta ställning till ett bandyhallsbygge på Sävstaås.

Inför omröstningen träffade Anders Gustafson representanter för samtliga oppositionspartier och presenterade samma planer som bolaget försökte driva igenom fram till 2012. Enligt Gustafson var det politikerna som bjöd in honom.

– Jag tror att några av de som lyssnade på mig då insåg att SJ-området har väldigt stora fördelar jämfört med Sävstaås. En så dyr arena måste vara tillgänglig. Då lockar den till sig investeringar och blir en tillväxtmotor för hela staden och kommunen.

Läs mer: Gumpels: "Bandyhall känns osäkert"

Enligt Anders Gustafson har Arenabolaget inget samarbete alls med Bollnäs GIF Bandy i dag. Tidigare i veckan kallade bandyklubbens sportchef Robert Lindgren Arenabolaget för ett luftslott .

– Jag noterade att han sa så. Han får nog höja nivån på sin dialog om han vill att vi ska kommentera det, säger Anders Gustafson.

Känner du någon bitterhet över att ni inte är med på tåget den här gången?

– Nej, inte alls. Vi har aldrig drivit det här för egen vinning utan för bandyns och kommunens bästa.

Det till Arenabolaget nära knutna Bollnäs Stationshus AB äger fortfarande fastigheter till ett värde av drygt 11,5 miljoner kronor på och i anslutning till SJ-området. Större delen av det värdet ligger i själva järnvägsstationen, som man enligt Anders Gustafson köpte för 10,5 miljoner kronor. Dessutom äger bolaget den tomt Preem-macken ligger på samt en parkeringsyta som arrenderas av Infranord.

– Den dåvarande kommunledningen sa att den var strategiskt viktig och bad oss köpa för att den inte skulle hamna i externa händer, säger Anders Gustafson.

Läs mer: Planen: Bandyhallen invigs Grillnatta 2017

Mer läsning

Annons