Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista ystningen på Milko i Bollnäs

/
  • Trots att de anställda har haft nedläggningen hängande sig i över ett halvår har arbetsmoralen varit hög, full fart in i det sista.
  • Rolf Wendin som gjorde sin sista arbetsdag under torsdagen är även han på väg in i något nytt. Han har fått en praktikplats på Bollnäs Elbyrå och nu är hans dröm på väg att gå i uppfyllelse.
  • Erik Hillström har jobbat på ysteriet sedan 1997.
  • I dagsläget förvaras 200 000 ostar i Milkos ostlager. Före den sista september ska alla vara slut och alla anställda ha lämnat arbetsplatsen. Avdelningschef Eric Berg och ostmästare Sven-Erik Persson tycker båda att det är en epok som går i graven.

I morgon görs den sista ystningen på Milko i Bollnäs. 144 solgula grevéostar, sedan är det slut.

Annons

Sex och en halv månad har gått sedan personalen fick det definitiva beskedet av Milkos vd, Erik Gumabon. Ysteriet i Bollnäs skulle läggas ner och 56 anställda förlora sina jobb.

I dag står de anställda inför ett fullbordat faktum. Ödesdagen 24 april har närmat sig med stormsteg och på fredag görs den absolut sista ystningen på Milkos modernaste ysteri.

- Vad ska man säga, visst kommer det att kännas konstigt, säger ostmästare Sven-Erik Persson.

I 30 år har han jobbat där och har inga riktiga planer på vad som ska hända härnäst. 48 år och fortfarande 17 år kvar till pensionen.

- Man känner ju inte direkt för att sätta sig på skolbänken, men häromkring finns det inga ysterier. Det finns inte så många kvar över huvud taget, säger Sven-Erik.

Även om de som är äldre och som jobbat länge på Milko tycker att det är tufft finns det även de som tycker att de står inför nya utmaningar.

Rolf Wendin som gjorde sin sista arbetsdag under torsdagen är en av dem. Han har fått en praktikplats på Bollnäs Elbyrå.

- Jag har nog velat jobba med el i hela mitt liv och har faktiskt en gymnasieutbildning i botten. Så det här känns bra.

Mer läsning

Annons