Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista rycket vid friskolan

/
  • Lärarna Staffan Seijsing, Kristin Andersson och Curt-Åke Wanberg är fulla av tillförsikt för att bygget av nya Lust och Lära ska bli klart.

Mindre än en vecka kvar till skolstarten och i friskolan Lust och Läras nya lokaler i Bollnäs gamla sjukhus arbetas det febrilt.

- Hantverkarna gör ett fantastiskt jobb och jag är inte det minsta orolig, säger Lust och Läras rektor Anders Ringård.

Annons

Klockan 10.00 på torsdag står 237 elever i årskurserna sju – nio och stampar vid entrén till Bollnäs nya friskola Lust och Lära. Och efter en snabb titt på det byggkaos som råder vid deras lokaler i gamla sjukhuset, kan en oinvigd inte annat än tvivla på att de 237 eleverna ska ha några lokaler på torsdag.

Men både Anders Ringård och hans personal är fulla av tillförsikt.

- Det är 40 hantverkare som jobbar här dagligen, säger Anders Ringård. Vi som har sett hur mycket de verkligen hinner med på en dag oroar oss inte för skolstarten.

När allt är klart kommer Lust och Lära att disponera fyra våningar i Bollnäs gamla sjukhus. Till skolstarten nu på torsdag kommer det bara att vara två våningar klara, men enligt Anders Ringård är det ett överkomligt problem. Personalen har lagt ett första schema utifrån de lokaler som finns tillgängliga och de ska räcka i en inledande fas.

- Vi får plats i de lokaler som finns tillgängliga, säger han och berättar också att en hel del lektioner ändå kommer att ligga utanför skolan.

Både han och personalen uppskattar också att ha fått vara med när arkitekten utformat ritningarna för bygget. Skolan hamnar i de äldsta delarna av Bollnäs gamla sjukhus, som byggdes redan 1924, därför har man varit aktsamma för att inte ändra om exteriören på byggnaden. Men lokalerna har ändå utformats för att passa Lust och Läras koncept av lugn och rofylld studiemiljö, med små elevgrupper om femton elever.

Mer läsning

Annons