Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista lunchen på Café 83

/
  • Maria Granqvist (till vänster) och Mia Larsson lägger i fortsättningen allt krut på golfrestaurangen i Sörfly. Maria är från Valbo, hon har tidigare bland annat drivit campingen i Lingbo och flyttade för tre år sedan till föräldrahemmet i Kilafors. Mia är från Bollnäs och känns säkert igen av många från sin tid på Åhléns.
  • Café 83 i Kilafors slår igen portarna. Redan i morgon serveras den sista lunchen. Men fastighetsägaren Gunnar Engman räknar med att tidigast den 1 december ha nya arrendatorer på plats.

Café 83 i Kilafors stänger. Redan i morgon serveras den sista lunchen.

Mia Larsson och Maria Granqvist, som drivit restaurangen i nästan tre år, anger tuff konkurrens och höga driftskostnader som orsak.

Mia och Maria fortsätter med golfrestaurangen i Sörfly, men två anställda vid Café 83 sägs upp.

Annons

2006 öppnade Gunnar Engman i Kilafors Café 83, för knappt tre år sedan arrenderade han ut verksamheten till Mia Larsson och Maria Granqvist.

Sedan i våras har Mia och Maria drivit både Café 83 och golfrestaurangen. I somras bestämde de sig för att satsa enbart på den senare. Det var svårt med lönsamheten vid 83:an och arrendeavtalet med fastighetsägaren Gunnar Engman sades upp.

När Mia och Maria tog över Café 83 hade man även à la carte-servering på kvällarna. Det slutade man med för cirka ett halvår sedan. Nästan för jämnan var det glest besatt vid borden, trots fullständiga rättigheter.

Annars har man haft bra med folk på dagarna, men en restaurang går inte runt på enbart luncher. Det vittnar alla i branschen om.

Konkurrensen i Kilafors med omnejd har också bidragit till att det blev som det blev. Maria Granqvist räknar till tio näringsställen från Norrlandsporten till golfrestaurangen, inklusive Kungsholmen, i området.

Gunnar Engman tänker inte lägga sig platt för att han tappat Mia och Maria som arrendatorer av Café 83. Det finns intressenter och går allt Engmans väg öppnar 83:an igen i december.

Mer läsning

Annons