Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silverhjältarna hyllades

/
  • Hemkomsten blev stor, Bollnäsborna kom för att hylla sina silverhjältar. Uppskattningsvis ett par tusen hade letat sig till Tingshustorget för att få ge uttryck för sin kärlek till Bollnäs Giffar.
  • Hemkomsten blev stor, Bollnäsborna kom för att hylla sina silverhjältar. Uppskattningsvis ett par tusen hade letat sig till Tingshustorget för att få ge uttryck för sin kärlek till Bollnäs Giffar.
  • Mr Sven Svensk från Vancouver på hemmaplan igen. Sven är Bollnäsfödd och flög över för att se SM-finalen.
  • Blått. Och orange. Aktuella färger kan vi vällugnt slå fast.
  • Timo Oksanen.

The Giffs kom "Marchin´ in" på Tingshustorgets trappa kvällen efter finaldagen, hur skulle de annars komma? Och folket - säkert ett par tusen - var på plats. Silver var "med beröm godkänt" - det var ungefär det alla som kom och jublade och myste ville säga.

Annons

Sven Svensk, 71, var först upp av alla för att prata fritt ur hjärtat.

Sven Svensk föddes och växte upp i Arbrå och Åsbacka. Som liten valp delade han ut Ljusnan. 1972 lämnade han Bollnäs och flyttade till Vancouver, blev Mr Sven Svensk.

Well, Mr Svensk har suttit därborta i Vancouver och följt Giffarnas kliv, det ena efter det andra, mot SM-finalen. Och då den blev ett faktum kastade han sig på telefonen och bokade biljetter - till Sverige och till finalen.

Silvergrabbarna kom naturligtvis till råa riff ur Dans på Sävstaås och Andreas Sonefors, hejaklackledaren, eldade massorna. Eldarna, säkert hundra, flammade upp och torget, trappan, spelarna och supportrarna tände till på allvar.

Timo Oksanen, målvakten som absolut hade platsat i Rekordmagasinet om det levt idag, demonstrerade sin magiska kastarm. Timos 107-meterskast, där bollen blev till en liten meteorliknande prick och sen nästan försvann i tomma intet framkallade kvällens kanske tyngsta jubel.

Ordföranden Anders Strandberg slog fast att föreningen vunnit ett silver och tackade både det lokala näringslivet och kommunen för stödet.

- Ni har insett varumärket Bollnäs GIF:s betydelse, sa Strandberg.

Kommunalrådet Hans Jonsson gratulerade från Ovanåker och Jerker Persson från Hälsinglands bandyförbund.

För Bollnäs kommuns räkning fanns förstås både Olle Nilsson Sträng och Evy Degerman på plats.

- Från en lila dröm - Team Hannas körslagsvinnare - till en orangeblå dröm, suckade Degerman, smått hänförd.

Bollnäs kommuns största gåva till Bollnäs GIF är redan levererad, kommunen har efterskänkt en skuld på 150 000 kronor. Men Olle Nilsson Sträng lovade lite till:

- Från kommunens sida ser vi till att ni spelare och ledare tillsammans med era fruar ska få en "underbar sommardag" i Hälsingland.

Mer läsning

Annons