Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar brett med familjelördagar

/
  • Katharina Håkansson, Josefine Tysklind och Inger Öberg i kommunens barnkulturgrupp har programmet för höstens familjelördagar klart.
  • Höstens första familjelördag bjuder på teaterföreställningen Nangijala.

Snart är det dags för familjelördagar i Kulturkvarteret igen.

Annons

Vissa stamgäster dyker upp varenda gång, det har börjat komma gäster från andra kommuner – och två generationer har blivit tre. Kultursamordnare Katharina Håkanson bildar tillsammans med Inger Öberg och Josefine Tysklind barnkulturgruppen som jobbar med familjelördagarna i Kulturkvarteret. De siktar brett – och märker att arrangemangen också har blivit en angelägenhet för allt fler.

– Vi ser allt oftare besökare från Ovanåker, så vi har helt klart börjat få spridning utanför Bollnäs kommun. Sedan har vi även märkt att fler och fler mor- och farföräldrar kommer med barnbarnen, berättar kultursamordnare Katharina Håkanson.

– Och de äldre pysslar lika mycket som barnen, säger Inger Öberg muntert.

Höstens första familjelördag – av totalt tretton – arrangeras 19 september och då bjuds en lite speciell föreställning från Riksteatern: Bröderna Lejonhjärta på arabiska.

Det är den palestinska teatergruppen Al Harah Theatre som ger föreställningen Nangijala, baserad på Astrid Lindgrens roman Bröderna Lejonhjärta. Pjäsen spelas på arabiska och har svensk berättarröst.

– Nu hoppas vi bara att de arabisktalande familjerna kommer, vi har tagit hit den här föreställningen främst för dem. Men i och med den svenska berättarrösten så fungerar den för alla barn, säger Katharina Håkanson och berättar att det är en uttalad målsättning att söka nå fler nysvenskar med familjelördagarna.

Detta har gjorts bland annat via information hos SFI, på skolorna och hos Arabiska kulturföreningen

– Sedan har vi två arabisktalande hos oss på biblioteket som försöker sprida det muntligt så mycket de kan, säger Josefine Tysklind.

Mer läsning

Annons