Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seniorer kör hårt i Bollnäs sporthall

/
  • Erik Eriksson, Kjell Larsson och Bo Hellström – tre styrketränande seniorer. Erik Eriksson var kemilärare på Gärdesskolan under många år. Han blir 90 nästa gång.
  • Efter några års uppehåll har Birgit Hellström återupptagit sin styrketräning. Och den här gången tänker hon hålla i.
  • Inga-Lena Åkesson fyllde pensionär för tre år sedan och började då styrketräna med seniorgruppen. En eller ett par pass i veckan brukar det bli. Maken Trygve hänger på när det inte finns några skidspår att ta till.
  • Inga Tengdelius är en hejare på att ro. Hon tog initiativet till seniorgruppen för tio år sedan och man kan ju undra hur många sjömil vid

Inga Tengdelius kör roddmaskin som värsta proffset. Men så har hon också hållit på ett tag. Någon eller några gånger i veckan under tio år, faktiskt. Eller ända sedan hon började tycka att vattenhinkarna där ute på landet började bli så tunga att bära. Inga tog kontakt med Hansa Näsman på sporthallen i Bollnäs och föreslog bildandet av en styrketränande seniorgrupp. Och på den vägen är det.

Annons

Under tisdagen uppmärksammades de tio åren med en prova på-dag i sporthallen, dit såväl gamla som nya medlemmar var välkomna. En timme i gymmet följt av en timmes föredrag om hur man på äldre dar kan påverka sin hälsa och hur viktigt det är att hålla kroppen i gång – så såg programmet ut.

Anna Hammarström och Jonas Svensson höll i trådarna.

Mer läsning

Annons