Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD och KD utanför skolgrupp

SD:s gruppledare i kommunfullmäktige, Kilaforsbon Pär Norling, är besviken över att varken hans parti eller KD har fått vara med i den politiska referensgruppen för framtidens skola i kommunen.

Annons

Den 20 juni är det meningen att kommunfullmäktige ska besluta vilka skolor som ska finnas kvar i kommunen. Underlag för beslutet blir en utredning som konsultföretaget Sweko arbetar med. Den har följts av en politisk referensgrupp, som barn- och utbildningsnämnden beslutade om i januari och där partierna som finns representerade i nämnden skulle ingå – det vill säga alla fullmäktigepartier utom SD, KD och MP.

Detta har bland andra Pär Norling (SD) reagerat på. Han tycker att alla partier som ska vara med och besluta i fullmäktige borde ingå i gruppen.

Det tycker också barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S) numera. Referensgruppen har tagit intryck av en diskussion i kommunstyrelsen och bestämde vid sitt förrförra möte att också SD, KD och MP skulle kallas i fortsättningen. Men till mötet häromdagen kom bara en ny representant – från Miljöpartiet.

- De ingår i fullmäktigemajoriteten och vi har en löpande dialog med dem. Därför hade de fått muntlig information om mötet, säger Jan Lahenkorva. Men några kallelser hade aldrig gått ut – och där blev det ett missförstånd mellan mig och förvaltningschefen Inga Malm. Jag trodde att honskulle kalla och hon trodde att jag skulle göra det.

Nu lovar Jan Lahenkorva att SD och KD ska kallas till nästa möte med referensgruppen, den 30 mars. Vid det mötet ska också representanter för Sweko vara med för första gången.

Mer läsning

Annons