Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scandic i Bollnäs säljs som en del i stor fastighetsaffär

/

Hotellföretaget Pandox säjer åtta hotellfastigheter för 850 miljoner kronor. Köpare är Midstar och en av fastigheterna är Scandic Bollnäs.

Annons

Svante Kempe är Scandic Hotels tillförordnade hotelldirektör i Bollnäs och regionchef. Försäljningen av fastigheten är inget som oroar honom.

– Vi är hyresgäster i Bollnäs, säger han. Vem som äger fastigheter spelar inte så stor roll.

Läs även: Ny chef söks till hotell i Bollnäs

Midstar äger redan flera av de fastigheter som Scandic Hotels hyr runt om i landet.

– Det stämmer och vårt samarbete med Midstar har alltid fungerat bra så det här ska inte behöva betyda något för verksamheten i Bollnäs, säger Svante Kempe.

De avyttrade hotellen, som ligger i regionstäder samt mindre centralorter, har en genomsnittlig storlek på 121 rum (Scandic Bollnäs har 114 rum). Det är mindre än genomsnittsstorleken på Pandox hotellfastigheter och efter avyttringen stiger Pandox genomsnittliga rumsstorlek från 208 till 214 rum.

– Transaktionen är en del i Pandox strategi att löpande utveckla och optimera hotellportföljen med fokus på större fullservicehotell i strategiska lägen, säger Pandox vd Anders Nissen i en kommentar.

Läs även: Scandic redo för börsen

Tillträde förväntas ske den 31 mars 2016. Förutom Scandic Bollnäs ligger de berörda hotellen i Umeå, Östersund, Sandviken, Karlstad, Skövde och Halmstad.

– Vi är mycket glada över möjligheten att i enlighet med vår strategi kunna förvärva åtta stabila regionhotell i Sverige från Umeå i norr, till Halmstad i söder, säger Peter Tengström, vd för Midstar. Hotellen drivs av starka etablerade operatörer och vi ser fram emot att fortsatt förbättra och utveckla dem tillsammans med våra samarbetspartners.

Läs även: Scandic firar 20 år

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons