Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särskoleelever anmälda för misshandel

Tre elever vid Höghammars gymnasiesärskola i Bollnäs har stängts av från undervisningen. De har polisanmälts för misshandel av en fjärde elev och hotas nu av förvisning från skolan.

Annons

Bakgrunden är en händelse på ett av skolans elevboenden den 8 oktober.

- Vi fick vetskap om vad som hade hänt dagen därpå, när det upptäcktes att en elev i ettan hade långa rispor på handlederna, säger särskolechefen Kjell Gyllenswärd. Det framkom att han hade skadats med en kniv och utsatts för hot och tvång av tre andra elever – och att salt och diskmedel hade hällts i såren.

Skolan tog kontakt med polisen, som nu utreder misstankar om grov misshandel. Ansvariga rektorer beslutade också om så kallad interimistisk avstängning av de tre eleverna under två veckor.

- De togs in på förhör och har sedan blivit hemskickade till sina respektive hemkommuner, säger Kjell Gyllenswärd. Vi måste snabbt markera att detta inte är acceptabelt och det handlar också om trygghet för andra elever.

Personalen på elevboendet märkte inte vad som hände den aktuella kvällen.

- Det är alltid en avvägning. Ungdomar vill ju ha ett eget liv och integritet – och vi kan inte ha bevakning på varje steg, säger Kjell Gyllenswärd.

Höghammarskolan har nu begärt att barn- och utbildningsnämnden ska besluta om förvisning av de misstänkta eleverna från skolan.

Mer läsning

Annons