Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sammanslagning skjuts upp

Den planerade sammanslagningen av årskurserna 7-9 vid Granbergsskolan och "högstadieskolan" Gärdesskolan skjuts upp till hösten 2011
Det föreslog barn- och utbildningsnämnden på tisdagen.
- Ett viktigt besked, säger rektor Mats Hedberg på Granbergsskolan.

Annons

Sedan friskolan Lust & Lära startade på Nyhedsbacken (gamla sjukhuset) i Bollnäs i augusti, står halva kommunala högstadieskolan på Gärdet tom – samtidigt som det också finns 7–9-verksamhet på Granbergsskolan, två kilometer därifrån.

För att minska kostnaderna – och samtidigt bli ett konkurrenskraftigt alternativ till friskolan – vill skolpolitikerna nu skapa en enda kommunal 7–9-skola i centrum. Och på tisdagen behandlades förslaget om en placering på Gärdesskolan, med start höstterminen 2010.

Vid sammanträdet fanns de berörda rektorerna Mats Hedberg från Granbergsskolan och Olle Jonsson från Gärdesskolan med. De argumenterade för att tiden var för kort för en sammanslagning till hösten – och fick politikerna med sig.

Nämndens beslutsförslag till kommunfullmäktige blev att sammanslagningen genomförs hösten 2011 – och att fullmäktige anslår pengar till en renovering av Gärdesskolan.

Mer läsning

Annons