Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete ska öka tryggheten

/
  • Olle Nilsson Sträng och Hans Jonsson, kommunalråd i Bollnäs respektive Ovanåker, skrev på torsdagen på ett samarbetsavtal med polisen.

Polisen i Gävleborg förstärker och utvecklar samarbetet med länets kommuner. Syftet är att minska brottsligheten och därmed också öka tryggheten bland medborgarna.

- Och jag ger mig inte förrän vi nått resultat, säger länspolismästare Christina Forsberg.

Annons

På torsdagen träffade Christina Forsberg kommunalråden i södra Hälsingland. Hennes uppdrag: att teckna en överenskommelse om samarbete.

Söderhamn klarades av först, därefter styrde länspolismästaren kosan västerut, mot Bollnäs, där Olle Nilsson Sträng (S) tog emot. Även Hans Jonsson (C) från Ovanåker fanns på plats och den lokala polisen representerades av John Köhler och Rolf Ångström.

Gävleborg är ett förhållandevis tryggt län att bo i, vilket Christina Forsberg inledningsvis också betonade, och samarbetet mellan polisen och länets kommuner fungerar redan i dag.

Men ingenting som inte kan bli bättre.

- Från och med nu ska det jobbas ännu hårdare och samarbetsplanen ska ge effekt. Annars blir jag inte nöjd, sa Christina Forsberg.

För att inte arbetet ska slarvas bort, eller falla i glömska, kommer regelbundna uppföljningar att ske. Två gånger per år, i februari och september. Så ser det till en början ut.

Utifrån de trygghetsmätningar som gjorts i Bollnäs och Ovanåker har polisen listat tre problemområden. De ser lite annorlunda ut i de två kommunerna.

I Ovanåker handlar det om trafikfrågor (buskörning på byn och för få kontroller), våld och droger samt grov brottslighet.

Problemområdena i Bollnäs är våld i offentlig miljö, droger och grov kriminalitet.

Der är främst inom dessa områden de gemensamma krafterna kommer att läggas.

 

 

 

Mer läsning

Annons