Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagor med personlighet

/

Sagohjältar finns det gott om. Mattias och Maria Ekström har startat ett eget företag och gör barnböcker där du kan vara hjälten, och sagan kan utspelas var som helst - varför inte i Bollnäs?

Annons

Allt började med att makarna Mattias och Maria Ekström ville starta ett eget företag. De visste inte riktigt inom vilket område, men som av en slump hittade de ett ställe på nätet där man kunde göra personliga sagor till barn - de tyckte att idén kändes perfekt.

- Vi har letat efter något till våra egna barn, något personligt och originellt, säger Mattias Ekström.

Det handlar om lättsamma böcker för barn från några månaders ålder upp till sex år. Historien i sig är klassisk, skillnaden mot en vanlig saga är att du själv bestämmer vem som ska vara hjälte.

- Man får säga vad man vill att hjälten ska heta, hur gammal han eller hon är, var sagan utspelas och vem boken är ifrån. Tre vänner läggs också in i sagan, berättar Mattias Ekström.

Han och sambon startade företaget i början av maj, och det är ännu lite tidigt för att säga hur det gått. Men de som beställt böckerna har varit nöjda, och Mattias och Marie Ekström har så klart testat sagorna på sina två egna barn som är två och sex år gamla.

- Barnen tyckte att det var jättekul och spännande. "Oj, en hel bok som handlar om mig", säger Mattias Ekström.

Mer läsning

Annons