Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tycker politikerna om bandyhallsplanerna: "Föreningarna har gjort läxan den här gången"

/

Så tycker Bollnäspolitiker om de planer som Bollnäs GIF Bandy och Bollnäs GIF Fotboll gemensamma planer.

Annons

Under fredagen presenterade de båda klubbarna sina visioner för pressen. Det handlar om hur en om bandyhall på SJ-området och en fotbollsverksamhet koncentrerad till Sävstaås.

TV: Se hela vår sändning från presskonferensen här

Läs mer: Bandyklubben: "På måndag skickar vi in en ansökan"

Kvällen innan gjordes en liknande dragning för kommunens politiker. Så här reagerade några av dem.

Yanina Westergren (L):

– Det var en intressant presentation av deras idéer och visioner. Det framgick framförallt att fotbollen behöver mer ytor. Men det innehöll inte en enda siffra så det är inte så mycket att ta ställning till. Det är ingen politisk fråga än.

– Jag hoppas att det inte blir som tidigare och dras i långbänk utan att vi relativt snabbt och tydligt kan ta beslut.

Erika Engberg (S):

– Jag är lite imponerad av att de orkar. Bandyklubben gör ett jättejobb. Jag är försiktigt positiv. Men jag är fortfarande intresserad av vad det här skulle kosta kommunen i reda pengar. Någon sådan presentation fanns inte.

– Jag tror att det är jätteviktigt att det är Bollnäs bandy och företagen och Bollnäsborna som driver det här. Kommunen ska ge förutsättningar men inte vara allt för mycket inblandat.

Läs mer: Bandyklubben avslöjar sponsor för hallbygge

Benny Engberg (BP):

– Går det inte igenom med de här premisserna så är vi riktigt ute och cyklar. Föreningarna har verkligen gjort läxan den här gången. Det som känns bra att bandyn samkör med fotbollen, det frigör ytor och blir ett lyft för hela Bollnäs.

– Bollnäspartiet är 100 procent för det här.

Anders Bergsten (KD):

– Presentationen var jordnära och mycket bra. Det var inte så högtflygande planer utan konkret, verklighetsnära och realistiskt. Det finns en koppling till fotbollen och man presenterar lösningar för den och alla ungdomar som håller på med det.

– Det är positivt att de sa att de ska använda sig av Bollnäsföretag så långt det går.

Läs mer: "En bandyhall gynnar även fotbollen"

Maria Mörk (V):

– Jag var inte med på det här mötet men har träffat bandyn vid tre tillfällen tidigare angående de här planerna. Min personliga inställning är att jag vill se båda sidor först. Den dragning som vi har fått är Bollnäs GIF:s sida, men som kommunpolitiker måste man ta ställning till helheten för kommunen.

– Hur vi ställer oss som parti har vi inte tagit ställning till ännu, det får ett medlemsmöte utvisa. Vi röstar som medlemmarna tycker, oavsett vad vi själv tycker.

Åsa Äng Eriksson (M):

– Det är roligt att det finns föreningsmänniskor som vill utveckla kommunen. Vi måste utveckla om vi vill framåt. Jag tycker det är positivt att vi fick den här informationen och det är bra att helheten är kopplad till fotbollen.

– De hindren som kan bli beror på vad det här innebär för skattekollektivet. Det är trots allt de vi representerar. Vi vet fortfarande inte vad det här innebär i kostnader i förhållande till hur det ser ut i dag.

Läs också: Planen: Bandyhallen invigs Grillnatta 2017

Mer läsning

Annons