Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så startade mordutredningen

Christer B Jarlås var jouråklagaren som först fick Bollnäsmålet på sitt bord. Han minns hur de sökte information om Christian Larsson.

Annons

I augusti befann sig Christian Larsson fortfarande hos sina föräldrar i Västerbotten. Han fick skjuts söderut till sin bostad i Bollnäs. Det ska ha varit en vecka eller några dagar innan han misstänks ha mördats.

Under helgen i mitten av september fick polisen information om att något kunde ha hänt Christian Larsson. Efter det rullar utredningen i gång och söndagen den 12 september kopplas jouråklagaren Christer B Jarlås in:

– Det fanns uppgifter om att han hade varit utsatt för våldsbrott.

Vad det var för uppgifter och varifrån de kom, vill han inte berätta. Men man undersökte när Christian Larsson hade setts senast. Han svarade inte på sin mobiltelefon och fanns inte hemma. Polisen gjorde flera husrannsakningar.

– Det var många uppgifter som skulle kontrolleras, säger Christer B Jarlås. Vi gjorde en eftersökning av honom och frågade de vi kunde. Vi fick bekräftat att han inte hade varit synlig och kunde konstatera att han inte gick att få tag på. Det var en grund för brottsmisstanke.

Åklagaren beslutade att anhålla den första av de nu tre häktade männen och det skedde strax före lunch samma dag.

Christer B Jarlås är till vardags specialist vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Han höll i målet endast under sitt jourpass den där söndagen. När hans jourskift tog slut, lämnade han över till nästa kollega.

– Men det var ett speciellt fall, därför minns jag det, säger han.

Mer läsning

Annons