Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska kyrkans arbetsmiljö kartläggas

/
  • Arbetsmiljön i Svenska Kyrkan i Bollnäs ska nu undersökas.

Den psykosociala arbetsmiljön i Svenska Kyrkan i Bollnäs ska kartläggas. Arbetsgivaren ska även ha en handlingsplan på hur arbetsmiljön ska förbättras inom två veckor.

Annons

Utformningen av undersökningen om arbetsmiljön ska tas upp med fackförbunden innan den skickas ut.

Läs mer: Konsult sågarkyrkoherdens ledarskap

Det enades arbetsgivaren och flera fackförbund inom Bollnäs Pastorat om under en förhandling i dag, torsdag, enligt Per Sydén, skyddsombud vid Lärarförbundet.

– Om det här genomförs ordentligt blir det bra. Under mötet fick vi tillfälle att ge några, men ganska få, exempel, på hur arbetsmiljön brister. Tonen mot arbetsgivaren är neutral, men fackförbunden påpekar skarpt vikten av en förbättrad arbetsmiljö. Vi följer den här gången, så det blir inte någon anmälan till Arbetsmiljöverket nu, säger han.

I Bollnäs råder även brist på församlingsledare och Svenska Kyrkan försöker rekrytera personal. Det diskuterades även under förhandlingen, men bestämdes inte, att kyrkan under rekryteringsprocessen ska söka vikarierande chefer internt, enligt Per Sydén.

Läs mer: Fackförbund, Vi anmäler kyrkan på måndag

Läs mer: Kyrkan får måndagen på sig – sedan anmäler vi

LÄS mer: Kyrkan anmäls inte nu – facket svänger

Det blev inte så mycket diskussioner under förhandlingen om arbetsmiljön, enligt Tor Jonsson (S), ordförande i kyrkorådet.

– Vi fick inte riktigt reda på vad i arbetsmiljön som brister, enligt facket. I stället kom vi överens om arbetsmiljöundersökningen.

Han framhåller att konsulten Håkan Wallsténs rapport från november förra året gjordes när Lena Wängmark inte ens varit kyrkoherde i ett år.

– Under den här tiden var Lena Wängmark en mer övergripande arbetsledare, det fanns församlingsledare ansvariga för arbetet lokalt. Så den kritiken gällde för hela arbetsledningen då, säger Tor Jonsson.

Fackförbunden anser att personalen saknar förtroende för Lena Wängmark. Enligt facken finns det problem med bristande information, bristande rehabiliteringsansvar, bristande respekt för anställdas anonymitet i arbetsmiljöfrågor, bristande ledarskap och bristande respekt för lagar och avtal.

LÄS ÄVEN: En spännande tid att leda kyrkan

Mer läsning

Annons