Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket Skramlade Bollnäs ihop under välgörenhetsgalan

/

Tillsammans bidrog eldsjälar, volontärer och lokala artister med 308 781 kronor till insamlingen Bollnäs Skramlar.

Annons

Men arbetet är inte över. Donationen kommer att pågå året ut. Hittills har den ideella kraftsamlingen genererat över 300 000 kronor till hjälporganisationen UNHCR.

Läs också: Vi sänder live från Bollnäs skramlar – häng med backstage!

– I går halv tio låg insamlingen på den summan. Men det blir förmedlingen mer, säger Johanna Syrén, som är en av initiativtagarna.

Pengarna kommer att lämnas in till FN:s flyktingorgan, UNHCR, vid årsskiftet. Och då fördelas de där behovet är som störst. Troligtvis i form av filtar och kläder med anledning av den kyla som väntar.

– Det här handlar till viss del om pengar, men det handlar också om så mycket kärlek och värme. Kvällen bjöd på en gemenskap och det känns fint att det här är någonting som vi gör tillsammans, säger Johanna Syrén.

Läs också: Möt clownen Kajsa som ger glädje och hopp till flyktingbarn

Hon hoppas att arrangemanget med Bollnäs Skramlar bidrar till en medvetenhet. För behovet av hjälp kommer att vara lika stort framöver.

– Vi får inte tänka att det tar slut här. Jag hoppas att vi spridit information om hur viktigt det är att hjälpa till i svåra situationer.

Läs mer: Bollnäs ska skramla ihop 500 000 kronor

Målet med insamlingen låg på en halv miljon kronor. Dock nådde man inte riktigt hela vägen, men Johanna Syrén har inte tappat hoppet.

– Fullmäktigeledamoten Jan Lahenkorva uppmanade ju alla politiker i kommunfullmäktige att skänka sina arvoden till Bollnäs Skramlar, om alla gör det kommer vi ännu närmare målet.

Mer läsning

Annons