Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Så löser vi krisen"

/
  • De socialdemokratiska riksdagsledmötena Roland Bäckman och Åsa Lindestam var i går i Bollnäs för att berätta om hur jobbkrisen ska lösas.

De socialdemokratiska riksdagsledamöterna Åsa Lindestam från Söderhamn och Roland Bäckman, från Ljusdal, var på onsdagen i Bollnäs.

Av två anledningar. Dels för att såga den moderatledda regeringen, dels för att anlägga moteld. VAD TYCKER DU?

Annons

I en debattartikel i Svenska Dagbladet i december förra året skrev Lars Calmefors, ordförande i regeringens finanspolitiska råd, att regeringen borde satsa mellan 15 och 25 miljarder på kommuner och landsting redan 2009 för att stimulera den svenska ekonomin.

- Att en jättemoderat som Calmefors tycker så fick åtminstone mig att trigga i gång, säger Åsa Lindestam.

Om hon inte reagerat på det viset kanske inte de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från länet sammanställt rapporten "Investera Gävleborg ur jobb- och välfärdskrisen".

Det var den Lindestam och Bäckman ville berätta om.

Inte oväntat får den borgerliga regeringen hård kritik.

- Att det ekonomiska läget beror enbart på den internationella finanskrisen håller inte. Sverige lånar bara i år 130 miljarder för att bland annat sänka skatten för de som tjänar mest i stället för att satsa på utbildning och jobbstimulerande åtgärder. Moderaternas politik är skrämmande, säger Roland Bäckman.

- Och mest skrämmande är att den politiken leder till att så många ungdomar går utan jobb.

Socialdemokraterna föreslår en rad åtgärder som ska ta landet ur jobbkrisen. En utökning av ROT-avdraget så att det omfattar även hyreslägenheter och offentliga byggnader som skolor och äldreboenden är bara en av sammanlagt 23 olika åtgärder som finns i rapporten.

Socialdemokraterna i Gävleborg vill se en satsning i storleksordningen drygt 300 miljoner kronor till kommunerna i länet under 2009 och 2010. Det skulle resultera i upp emot 1 000 nya jobb.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons