Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Akropolisrättegången

I dag startar rättegången om den grova mordbranden i restaurang Akropolis den 10 februari. Den beräknas ta fyra dagar. Det kommer att hållas 20 förhör.

Annons

Läs också: Åklagaren: en av de åtalade fejkade larmsamtal om Akropolisbranden

Det är två män i 40-årsåldern med koppling till restaurang Akropolis som står åtalad för grov mordbrand. Vice chefsåklagare Ulf Back har lett förundersökningen och han hävdar att de båda männen tillsammans och i samförstånd har tänt eld i restauranglokalen.

När rättegången startar i Hudiksvalls tingsrätt klockan nio i dag är det kammaråklagare Christer Sammens som kommer att ställa de åtalade till svars. Men innan dess ska det hållas förhör med de tre personer som bor i lägenheter ovanpå restaurangen, som hade kunnat brinna inne om elden hade fått ordentligt fäste.

Under måndagseftermiddagen och tisdagen blir det sedan förhör med de två åtalade männen. Därefter följer förhör med räddningstjänstens personal, en polis som var på platsen, polisens tekniker och vittnen på platsen.

Rättegången tar paus under onsdagen och under torsdagen och fredagen blir det förhör med anhöriga till de åtalade männen, innan rättegången ska avslutas innan lunch på fredagen med åklagaren och försvararnas slutanföranden.

Vi kommer att rapportera från stora delar av rättegången i tidningen och på helahälsingland.se.

Mer läsning

Annons