Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)-möte om Brotorget

Brotorget öken eller oas? Det är frågan för kvällen vid Bollnäs arbetarekommuns möte den 25 augusti.

- Öken är det bara tillfälligt. Och oavsett vad som händer med Sjaelsö så kommer tomten att förvandlas till en oas – med eller utan galleria, säger ordföranden Jan Lahenkorva.

Annons

Temat för mötet anspelar på folkhumorn, som utnämnt det tidigare Brotorget till "Olles öken".

- Om inte finanskrisen kommit, hade vi haft en galleria fullproppad med affärer där nu, säger Jan Lahenkorva. Men krisen rår vi inte över och det känns olyckligt att få kritik för hur det ser ut på torget, när kommunen varken äger torget eller frågan längre. Vi har fullföljt vår del av avtalet och förberett torget för bygget.

Efter sommarens insändare och artiklar om Brotorget, behöver medlemmarna få aktuell information från kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) – och möjlighet att diskutera frågan ordentligt, anser Jan Lahenkorva.

- Det känns väldigt tråkigt att Olle ensam får stå för detta i debatten. Det var ju faktiskt ett majoritetsbeslut att sälja torget till Sjaelsö – och han har bara verkställt det beslut som fullmäktige fattade innan han blev kommunalråd.

Enligt avtalet ska Sjaelsö börja bygga senast vid årsskiftet – annars återgår köpet.

- Antingen blir det en galleria eller också måste vi återställa torget, säger Jan Lahenkorva. Så öken är det bara tills gallerian är färdigbyggd eller torget återställt. Och i vilket fall blir det en oas – kanske "Olles oas".

 

Mer läsning

Annons