Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S kritisk till Strängs val

Olle Nilsson Strängs avhopp från Socialdemokraterna möter kritik från partiets ledning.

– Han bestämde sig inte för det här i går. Han bör ha haft möjlighet att förbereda sin avgång innan, säger partiordförande Jan Lahenkorva (S).

Annons

Vid gårdagens presskonferens avslöjade Olle Nilsson Sträng att han hoppar av det socialdemokratiska tåget och istället ansluter sig till det nystartade Bollnäspartiet.

I samband med det har han meddelat sitt forna parti att han från och med den 1 september avsäger sig förtroendeuppdraget som ordförande i kommunstyrelsen – men väljer att än så länge sitta kvar i de styrelser han sedan tidigare valts in i.

Men beslutet kritiseras av Socialdemokraternas ordförande.

– I och med att han inte längre representerar partiet eller den politiska majoriteten tycker jag att han borde avgå från samtliga sina uppdrag, säger Jan Lahenkorva.

I övrigt tror han inte att Olle Nilssons strängs utträde från socialdemokratin kommer att förändra något för partiet.

– Vi ville ha en ny politisk ledning och en ny ledarroll inom vårt parti. Och det har vi redan klarat av i och med att vi valt in Marie Centerwall, säger Jan Lahenkorva.

På tidningens webbsida, Helahälsingland.se, har även Anders Bergsten (KD) kommenterat Bollnäspartiets offentliggörande.

– Att Olle Nilsson Sträng nu lämnar sitt parti för Bollnäspartiet visar att Socialdemokraterna i Bollnäs har problem, skriver han.

Mer läsning

Annons