Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysliga scener i Norrfly

/

Strax utanför vandrar golfspelarna runt i solskenet på Hårgabanan, men inne i det gamla ålderdomshemmet ligger röken som ett dis när bankrånarna kliver in i rummet. Ännu ett filmbolag har valt att förlägga sina inspelningar till södra Hälsingland.

Annons

Den här gången är det ett Stockholmsbaserat filmbolag, Ligistfilm, som filmar in i det nedlagda gamla ålderdomshemmet i Norrfly, utanför Kilafors. Och med tanke på den ödelagda byggnadens rykte som spökhus är det kanske inte så konstigt att det är en ryslig historia filmteamet jobbar med.

River Blue handlar om fyra bankrånare på flykt undan lagen. De har tagit med sig gisslan från sin senaste stöt och gömmer sig för poliserna i en nedlagd gammal gruvstation (huset i Norrfly). Redan första natten försvinner en av dem mystiskt och de inser snart att huset har en egen vilja.

- Det är en svensk splatterfilm, säger producenten Caroline Boo-Espler. Lagom med skräck, lagom med blod och lagom rysligt, det är ett lekfullt sätt att närma sig skräckfilmsgenren.

- Det var för sex-sju år sedan som en kompis tog med mig hit och visade mig huset, berättar Klas Lundin som förutom att driva Ligistfilm också har skrivit manus till filmen och själv medverkar som skådespelare.

Ligistfilm har tidigare mest ägnat sig åt att spela in reklamfilmer och musikvideos. Med River Blue, som är filmens arbetsnamn, ger de sig ut på en ny marknad.

- Det har väl alltid varit en dröm att syssla med drama, säger Klas Lundin.

Hela 60-70 procent av filmen ska spelas in i det gamla ålderdomshemmet. Det färdiga resultatet blir en 40 minuter lång novellfilm som ska visas på filmfestivaler.

Mer läsning

Annons