Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rustade för Luciahelgen

Nu stundar en helg med festligheter. Extra festligheter. Inte minst för ungdomar. Luciahelgen. Med bland annat tonårsdisco. Bollnäspolisen har för närvarande extra resurser på grund av drogsituationen. Och Nattvandrarna kommer också att vara ute på stan och dessutom hålla öppet hus.

Annons

- Vi har extra folk just nu. Delar av Hälsing, projektet mot narkotika i Hälsingland, so leds av Sune Nord, Söderhamn. Det är på grund av drogsituationen, förklarar Helena Sundberg, närpolischef i Bollnäs/Ovanåker

Inför Luciahelgen finns det alltså mer folk än vanligt hos Bollnäspolisen och Helena Sundberg förklarar att de inte känner sig speciellt oroliga.

- Luciahelgen brukar inte vara värre än andra helger i Bollnäs och Ovanåker.

Nattvandrarna kommer att vara i farten på fredagskvällen redan från klockan åtta. Då har man öppet hus i lokalen på Odengatan.

- Vi bjuder på glögg och pepparkaka och hoppas många föräldrar ska komma. Förhoppningen är också att flera då också vill vara med ute och gästvandra med oss. Några timmar eller gärna hela kvällen, säger Margareta Sundqvist, kanslist hos Nattvandrarna.

- Förutom vi kommer också Tjejjouren att finnas ute på stan. Det är en ny förening under Kvinnojouren, med unga tjejer som ska vara ute för att stötta tjejerna på stan..

Mer läsning

Annons