Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning efter biljetter till julshowen

/
  • Jennie Engström, Jon Anderzon och Rose-Marie Allansson repeterar på scenen i Runemo byagård. Men man har även varit till Scandic och övat inför den nya julshowen. På bilden saknas fjärde entertainern Fredrik Myrberg
  • Jennie Engström och Rose-Marie Allansson övar några av Abba:s mest kända låtar som
  • Jon ger Jennie och Rose-Marie några råd inför kvällens repetitioner.
  • Här har man samlats en stund vid det vita pianot. Jon prövar kompet till Lucia-sången.

I år drar Jon Anderzon och hans showgäng till Bollnäs med sin julshow. Den femte december är det premiär för helkvällen som i år sker i Scandic hotell i Bollnäs. De flesta föreställningarna är fullbokade, så därför har man beslutat om en extraföreställning den 18 december.

Annons

– Biljetterna till föreställning med julbord går åt som smör i solsken. Det är över all förväntan. Det är väntelista, säger Jon Anderzon som omger sig av Rose-Marie Allansson, Jennie Engström och Fredrik Myrberg - alla ärrade veteraner när det gäller shower av olika slag.

Jon och Fredrik har även spelat komedi i Folkets hus i Bollnäs. Rose-Marie kunde vi se i Hannas kör i Körslaget. Jennie är med Jon och leder Musikalskolan i Runemo.

I år har gänget kompletterats med Tobias Granström, som kommer att sköta ljud och ljus.

Det var vintern 2004 som Jon Anderzon och hans gäng bjöd på den första julshowen i Alfta wärdshus. Sedan har man sammanlagt kört nio säsonger där med jul- och sommarshower.

Jon är noga med att poängtera att man inte har övergett Alfta, men när man fick en förfrågan från Scandics chef Roshan Malalatunga att sätta upp en julshow där så tände han på idén.

– Skillnaden mellan julshowen i Alfta och julshowen i Bollnäs är att i värdshuset hade vi en alldeles speciell anda. I Alfta hade vi givna sketcher och olika figurer som dök upp varje gång. Dom låter vi stanna kvar i Alfta och satsar på att göra något nytt på Scandic, säger Jon Anderzon.

 

Mer läsning

Annons