Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rum för konst

/

På lördag blir det vernissage då fyra konstnärer ställer ut på det gamla Lifstorpet i Orbaden, Vallsta.

Annons

De är alla hemmahörande i Hälsingland, de fyra konstnärerna som visar upp sin konst under tre veckor med start lördag 27 juni.

I ett av husen placerar Lasse Arvidsson ut sina alster. Han kommer ursprungligen från Arbrå, men bor idag i Söderhamn – där han också har sin ateljé. Lasse har målat mest med oljefärger, men på senare tid har han börjat måla på glas, göra skulpturer och lite allt möjligt faktiskt.

– Jag jobbar nästan jämt med återbruk, säger han och visar upp egentillverkade ramar och plåt som han har hittat och återanvänt.

I rummet intill har Sonja From från Rengsjö precis hängt färdigt sina tavlor. Hon berättar att hon målar året om och att hon så gjort sedan hon var liten, fast då var det teckning som gällde. Det syns snabbt vad som är den största inspirationen för Sonja.

– Djur och natur, det är det jag tycker mest om. Kanske allra mest kor. Jag vill måla som det ser ut och jag vill måla snälla tavlor, inte sådant som oroar.

Marianne Aall från Svedja gör i ordning sitt rum i huset tvärs över gårdsplanen. Marianne målar i akvarell och vinyl. På sommaren åtminstone. På vintern ägnar hon sig åt keramik. Då blir det oftast koppar som hon sedan målar för hand.

– På varje kopp berättas en historia från början till slut runt koppen. Jag kallar dem för "happy cups" eftersom de har gjort mig glad, säger Marianne.

Till hennes utställningar får både tavlor och keramik följa med, oavsett årstid.

Inga-Lena Olsson heter den fjärde konstnären. Hon deltar med sina akvarellkollage.

Mer läsning

Annons