Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockrävar fann varandra

/
  • Totte Bengtsberg, Chulle Rytkönen och Örjan Josefsson känner kemi i sitt nystartade band.
  • Cibola Junction vill glädja människor och sprida sin musik. FOTO: MATS NORDSTRÖM

De säger själva att de kom till genom slumpen och att de är resultatet av både olyckliga och lyckliga omständigheter. I dag utgör fem musiker det ett år gamla hårdrocksbandet Cibola Junction.

Annons

Solen står högt på himlen när vi träffar Chulle Rytkönen, Totte Bengtsberg och Örjan Josefsson, tre av de fem medlemmarna i Cibola Junction (de andra två är Magnus Blim Söderblom och Svante Hedström). I övrigt får de inte så mycket sol på sig just nu. De tillbringar i stället tiden i studion för att spela in nya låtar.

– Jag har inte känt en sån här spelglädje på flera år, säger Chulle Rytkönen.

Killarna i bandet har jobbat ihop tidigare, men då i olika konstellationer. Nu är första gången alla fem gör något gemensamt. Musiken vill eller kan de inte riktigt beskriva. De har ingen ambition att låta som någon annan.

– Det är en sorts rotlös musik på något sätt. Det blir något nytt, säger Totte Bengtsberg.

– Det man hör är kontentan av de personer som är med i bandet och vad vi har varit med om i livet. Men om man ska sätta in det i ett fack så är det hårdrock, säger Chulle Rytkönen.

Den 20 augusti gör de sitt första officiella framträdande på Långnäs i Bollnäs. Annars pratar de inte så mycket om framtiden.

– Men det är en trevlig resa som vi har startat, säger Chulle Rytkönen.

Här finns två låtar av Cibola Junction att lyssna på: www.reverbnation.com/cibolajunction

Mer läsning

Annons