Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockfestivalen kan räddas av köpare

/

Rockweekend i Kilafors kan få en fortsättning. Konkursförvaltaren Björn Myhrberg har redan fått signaler om att det finns intresserade som vill ta över konceptet.

- Men det handlar om djungeltelegrafen och jag har själv ännu inte varit i kontakt med någon, säger Björn Myhrberg.

Annons

Den preliminära sammanställning som advokat Björn Myhrberg gjort visar att Nya Bollnäsfestivalen AB, som drivit Rockweekend, har tillgångar som motsvarar cirka 1,5 miljoner kronor.

Skulderna ligger samtidigt på drygt sex miljoner.

- Värderingen av tillgångarna bygger på de bokförda värdena, men de verkliga tillgångarna i lagret är sannolikt lägre än vad bokföringen visar, säger Björn Myhrberg.

Hans uppgift är nu att försöka hitta köpare till konkursboets egendom.

- Nu får vi se om någon kontakt tas och om det finns någon riktig spekulant. I annat fall blir det troligen en internetauktion via exempelvis Kvarndammens auktionssajt, säger Björn Myhrberg.

Trots konkursen ligger det troligen ett värde i Rockweekends varumärke och i rättigheter till hemsidan, något som inte finns med i värderingen av konkursboet. Under de tre år som Martinus Eriksson arrangerat festivaler i Bollnäs och Kilafors har Rockweekend blivit ett etablerat begrepp i en stor del av landet.

 

Mer läsning

Annons